Bortékolható a lovagias bírálat

Új Pálinka Ünnepe

{jb_info}Új Pálinka ÜnnepeEgy év elmúlt, ismét fogadják a mintákat a megyei pálinkaversenyre{/jb_info}

Tarpa. Természetesen idén is lesz Tarpai Szilvanap – mint szokott szeptember utolsó szombatján – benne Az új pálinka ünnepével. Ez utóbbihoz kapcsolódóan lesz persze megyei pálinkaverseny is a lovagi hagyományoknak megfelelően.

 

Új Pálinka ÜnnepeA Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, mint a – Tarpára az elmúlt kilenc év során érdeklődők tízezreit csábító –, immár országos hírű rendezvény szervezője ismét meghirdeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pálinkaversenyt. A párlatok megmérettetésén részt vehet minden megyénkben élő pálinkatulajdonos, a saját lepárló berendezésén, vagy az általa bérfőzés útján, kizárólag gyümölcsből előállított, érlelt pálinkájával.
A versenyre most is a már megszokott három kategóriában lehet nevezni: szatmári szilvapálinka, szabolcsi almapálinka és egyéb gyümölcspálinka.
A megmérettetésen való részvételhez 0,5 liter mintára van szükség a pálinkakategória feltüntetésével és a tulajdonosa adataival (név, cím, telefonszám). Az ilyen adatokkal ellátott mintákat a szervezők kérik postán vagy személyesen eljuttatni a gyűjtőhelyre: „Pálinkaverseny” Szabó József, Kuruc Panzió 4931 Tarpa, Kossuth út 25/F.

 

{jb_bluebox}Nevezni egészen szeptember 27-ig lehet. A pálinkaverseny eredményét pedig a lovagrend hirdeti ki a IX. Tarpai Szilvanap nagyszínpadán, a szeptember 29-én 14 órától általuk celebrált Új pálinka ünnepén.{/jb_bluebox}

{jb_info}További részletes felvilágosítás a 20/330-5159 vagy a 30/754-8608 telefonszámon és a tarpa@tarpa.hu e-mail címen.{/jb_info}

Pálinkaverseny Pálinka verseny