Tarkedli

tarkedli

{jb_info}Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, fél liter tej, 2 kanál olvasztott zsír, só, 20 dkg szilvalekvár, 3 kanál kristálycukor, porcukor a díszítéshez, zsír a kisütéshez{/jb_info}

{jb_bluebox}tarkedliElkészítése: a tejet felmelegítjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Kevés sóval, 3 kanál cukorral, és annyi liszttel futtatjuk fel, hogy gyenge maradjon. Két tojás sárgáját belecsurgatunk, amit fakanállal széttörünk benne. Hagyjuk, hogy megkeljen. Olvasztott zsírral kikenjük a tarkedli sütő mélyedését, és vizes kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Két tarkedli közé szilvalekvárt teszünk, porcukorral megszórjuk.{/jb_bluebox}