Krumplilángos

krumplilangos

{jb_info}Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg kovász, 2-3 dkg élesztő, 4-6 krumpli, 1 tojás, 20 dkg szilvalekvár, olaj a kisütéshez{/jb_info}

{jb_bluebox}krumplilangosElkészítése: a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A kovászt kevés élesztővel vízben feloldva állni hagyjuk. Összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz, hozzáadjuk a lereszelt krumplit, ütünk hozzá egy tojást, sózzuk, dagasztjuk több percen át. Letakarjuk, ismét állni hagyjuk, hadd keljen. Utána lisztes táblán kisujjnyi vastagra elnyújtjuk. Kockára elvágjuk. Egyik részét szilvalekvárral megkenjük. Másik részét könyv alakban ráhajtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.{/jb_bluebox}