Szilvalekváros derelye

derelye

{jb_info} Hozzávalók: 1 összmaréknyi liszt, 3 tojás, só, 25 dkg szilvalekvár, 2 evőkanál zsír, zsemlemorzsa{/jb_info}

{jb_bluebox}derelyeElkészítése: 3 tojásból, lisztből, sóból, és egy kicsi vízből tésztát gyúrunk. Jól tojásosra kell gyúrni, hogy a tésztája jól összeragadjon a hajtogatásnál. Elnyújtjuk, és a széléről kezdve lekvárkupacokat rakunk rá késheggyel. Felhajtjuk, a kupacokat körülnyomkodjuk az ujjainkkal. Derelyemetszővel kockára vágjuk. Ezt addig ismételjük, míg a tészta el nem fogy. Sós vízben kifőzzük. Közben zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk. Leszűrjük a tésztát és összekeverjük vele. Ha szükséges sózhatjuk, vagy cukrozhatjuk is.{/jb_bluebox}