Sógorok dobogóján a szabolcsi párlatok

Nyíregyháza – A legnagyobb közép-európai párlatversenyként számon tartott ausztriai Destillata idei megmérettetésén a pálinka lovag nyíregyházi magánfőző, Lakatos Tibor szőlő párlata arany minősítést szerzett.

A Destillata 2019 nemzetközi párlatversenyen: az ünnepélyes díjkiosztónak a közelmúltban az ausztriai grafeneggi kastély adott otthont.
A megméretésen összesen tíz ország – Ausztria, Argentína, Chile, Németország, Franciaország, Magyarország, Olaszország továbbá Hollandia, Románia és Svájc – 101 párlatfőzdéje indult, hazánkat kilenc főzde képviselte.

A nyírgyulaji Szőllősi Kristóf Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén, 5 tételt nevezett, mind az öt dobogós lett, így 2 ezüst és 3 bronz éremmel térhetett haza.
A szintén magánfőző, nyíregyházi Lakatos Tibor tán élete sikerét könyvelhette el: Irsai Olivér szőlőpárlata aranyat ért a sógoroknál. A szatmár-beregi pálinka lovag 2018-as körtepárlatát ezüst medállal díjazta a nemzetközi zsűri

– Már az előjelek is kedvezőek voltak, mivel az idén februárban megrendezett VII. Sárisápi Térségi nyílt pálinka- és párlatversenyre beneveztem egy korábbi évjáratú Irsaimat, ami ott aranyat érmet kapott, így hát jó szereplést reméltem a tán még jobban sikerült, tavalyí Irsai Olovér szőlőpárlatomtól. Nem is csalódtam, rettenetesen örülök – kommentálta sikerét Lakatos Tibor.