Hatalmas várdai pálinka-siker

Pál Tibor, a Várda Drink Zrt. ügyvezető igazgatója(k), miután átvette a Magyarország legjobb pálinkája díjat az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjátadó ünnepségén a Parlament Felsőházi teremében 2021. október 26-án. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a verseny fővédnöke(j) és Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

A Jonatan almánk folyékony formában diadalmasokodott az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen

Nyíregyháza – A Magyar Parlamentben megtartott rendezvényen átadták az idei verseny elismeréseit. Büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy az ország legjobb pálinkája a Várda-Drink Exclusive Jonathán almapálinka lett. A 10 ezer palack felettiek közül a Bolyhos ágyas cigánymeggy lett az első, míg a legeredményesebb pálinkafőzdék versenyében a Gong Pálinkaház végzett az élen. Életműdíjat Lakatos Márton, Papp József és Somogyi József vehetett át.

Ami a Magyarország Legjobb Pálinkája 2021 címet elnyert 2019-es évjáratú, 40% alkoholfokos Exclusive Jonathan Alma pálinkát illeti, a megmérettetésen elért kimagasló eredményt felső fokú jelzőkkel méltatta a verseny zsűriének szakmai elnöke, Béli Géza: “Hagyományos gyümölcsfajta az Ország almáskertjéből, a történelmi múltú Szabolcsból. Rendkívüli bemutató az alapanyag minőségén és a főzőmester páratlan tudásán, tapasztalatán keresztül, annak érdekében, hogy megismerjük a pálinka valódi igazságát. Tökéletes módon elővarázsolja a fajta fő tulajdonságát a különleges zamatot, ami elsősorban az édes-savas ízhatás páratlan harmóniáján alapul.

Illata a tavaszi almavirág illatát idézi elénk, friss, üde, lendületes, fi atalos, könnyedén parfümös. Ízben a gyümölcs piros héjának enyhe viaszossága a fahéjas, vaníliás fűszerezettséggel együtt kerek egységet mutat.

Annak ellenére, hogy selymesen könnyed, hosszú megjelenésével mégis mély, hosszantartó nyomot hagy a garaton. Izgalmasan szép és félreért hetetlenül igaz, elegánsan elbűvöli érzékszerveinket, elbűvöl bennünket.

A Várda Drink kimagasló sikerét mi sem indokolja jobban mint az, hogy a benevezett pálinkái közül további 8 kapott aranyérmet, melyből egy (a 2018-as 42 %-os Exclusive Besztercei Szilva pálinka) Champion díjas, és három további benevezett mintájuk ezüstérmes lett.
Ugyancsak szép sikereket tudhat magáénak a Zsindelyes Pálinkafőzde, két aranyérmesük közül az egyik (a 2019-es évjáratú, 40 % alkoholfokos Szeder pálinka) Champion díjjal büszkélkedhet és az érpataki főzdét dícséri még 3 ezüst is. Egy ezüst éremmel gazdagodott a Gulácsi Pálinkaház is. GB

A Várda-Drink Pálinkafőzdéről

Történetük 1922-ben kezdődött Kisvárdán, a cég jogelődjeként jegyzett Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezetében, melyet Diner István alapított, vezetett és fejlesztett 1941-ig. A gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993-ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését. A cég nevet és tulajdonost is váltott, a Várda-Drink Részvénytársaság a management, valamint dolgozói tulajdonába került. A 2006. év végétől már Zrt.-ként működő cégcsoport életében 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfoliójuk jelentősen átalakult. A Kisvárdán működő gyárban szeszesital-gyártás folyik, az italgyártó és palackozó üzemeikben. Pálinkáikat saját pálinkafőzdéjükben, Csobolya Attila főzőmester (egyesületünk, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend főpohárnoka) kiváló szakértelmű irányításával, korszerű lepárlási technológiával
állítják elő Vásárosnaményban. A Várda-Drink célja a kultúrált italfogyasztás és a pálinka különlegességének hirdetése.

Pál Tibor, a Várda Drink Zrt. ügyvezető igazgatója(k), miután átvette a Magyarország legjobb pálinkája díjat az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjátadó ünnepségén a Parlament Felsőházi teremében 2021. október 26-án. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a verseny fővédnöke(j) és Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.