2019 szeptember 28-tól pálinka lovag

1957. július 8-án született Budapesten. Nős, két gyermek apja.

Hivatásos diplomata, 1975-81 között végzett kitüntetéssel a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében nemzetközi kapcsolatok/diplomácia szakon. Diplomáját – nemzetközi közgazdaként honosította a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Nyelvtudás: magyar, angol(ff), arab(ff), orosz(ff), francia(kf),

Szakmai életút: 1981-2015 Külügyminisztérium. 1981-1992 beosztott diplomata (Magyarország, Jemen, Kuvait, Líbia, Szíria). 1992-2015 között mint nagykövet teljesít szolgálatot Bejrut, Nicosia, Amman, Damaszkusz fővárosokban, majd főkonzul Los Angelesben.

Külügyminisztériumban a Közel-keleti és Afrika Főosztály főosztályvezetője /állami protokollfőnök/, a Budapest Afrika Fórum főkoordinátora / szakmai főtanácsadó.
A kérdésre, hogy miért kérte felvételét a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrendbe? – Bokor Balázs kész a válasszal:

“Negyvenéves külügyi-diplomáciai pályafutásom során mindig is arra törekedtem, hogy a magyar hagyományokat, a hungarikumokat széles körben bemutassam külföldön és ezzel is erősítsem Magyarország imázsát, hírnevét. Nem volt annál jobb érzés, mint amikor nagykövet kollégáim körében érezhettem, hogy Magyarország a többiekhez képest jóval több sajátosságára, hungarikumára lehet büszke.

A pálinkát a legfontosabb hungarikumok között tartom számon. A pálinka, mint hagyományos magyar ital kulturált fogyasztásának népszerűsítése, az igazi pálinka kultúra kialakítása még számos teendőt követel meg. A nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró emberek – mint jómagam is – sokat tehetnek és sokat kell is tenniük azért, hogy a pálinka elfoglalja méltó helyét.
Kiemelkedő jelentőségűnek tartom a szatmár-beregi régió kultúrájának, történelmének, népszokásainak, hagyományainak megőrzésére és fenntartására irányuló erőfeszítéseket, amelyeket a Lovagrend részéről is egyértelműen lehet követni.

Tarpa szinte valamennyi fontos rendezvényén jelen voltam az elmúlt években. Megkülönböztetett személyes kapcsolatom alakult ki a Tarpa-i Önkormányzattal, polgármesterrel. Számtalan országos és nemzetközi rendezvényen tudtam hírét vinni a településnek, történelmének, hagyományainak és természetesen szilvájának…

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend közel másfél évtizedes működése során méltán vívta ki a maga számára az elismerést. A Lovagrend töretlen elkötelezettségével szisztematikusan végrehajtja megalakulásánál meghatározott céljait. Egy ilyen Lovagrendhez való csatlakozás egyrészről saját vízióm megerősítését, törekvéseim támogatását jelenti, másrészről lehetőséget teremt arra, hogy szervezeti kereteken belül minden erőmmel, tapasztalatommal, kapcsolati tőkémmel hatékonyan segítsem a Lovagrend céljainak megvalósítását.

Bízom abban, hogy több mint negyvenéves, szerteágazó szakmai életem hozzáadott értéket jelenthet a Lovagrend számára, nekem pedig e nagy presztízsű szervezetben való tagság eddig elért eredményeimet igazolja vissza.