A jónál is van még jobb párlat
{jb_info}A pálinkalovagok szerint mindig lehet javítani, mindig van mit tanulni{/jb_info}
Mátészalka. Becses hungarikumtermékünk a pálinka – kiváltképp földrajzi eredetvédettséget élvező megyénkbeli képviselői(szilva, alma, meggy pálinkák) minőségének folyamatos javítását zászlajára tűző Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend az idén is megrendezi a szakmai ismeretek elmélyítését, bővítését szolgáló Pálinka Műhelyt Mátészalkán.
{jb_bluebox}A szakmai ismeretek mind magasabb szintre emelését célzó találkozónak ezúttal is a Szatmári Múzeum ad otthont 2014. június 5-én 15 órától.{/jb_bluebox}
A műhelymunka javát most is a meghívott „pálinkás” szaktekintélyek előadásai jelentik majd a megye minden részéből érkező profi szakemberek a magukat képezni kívánó lelkes amatőrök számára – tájékoztatott a résztvevők előzetes regisztrációjára is felhíva a figyelmet dr. Cservenyák László pálinkalovag, a Szatmári Múzeum igazgatója.
Az idei Pálinka Műhely előadói között a NAV szakemberei az új áruforgalom-ellenőrző rendszer pálinkásokat érintő kérdéseiről, illetve a jövedéki törvény újabb változásairól beszélnek majd. Szőke Ferenc nemesítő a különböző gyümölcsöket és fajtáikat értékeli a pálinkakészítés szempontjából. Dr. Szilágyi László nemzetközi kitekintést ad majd a párlatok világáról, de gyakorló pálinkafőzdés is érkezik a szomszédból, hogy a korszerű feldolgozási technológiákba engedjen bepillantást.
Pálinka Műhely
Előadások témái. 2015.06.05. 15,00 h
Mátészalka
- 15,00-15,10 Megnyitó
Ea.: Dr. Cservenyák László Szatmári Múzeum, Mátészalka - 15,10-15,40 Amit az EKÁER számról tudni kell.
Ea: Maczali Tamás NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatósága, Nyíregyháza - 15,40-16,10 Korszerű lepárlási és feldolgozási technológiák
Ea: Kovács András Hagyó Kft. Miskolc - 16,10-16,40 Mindenki másképp csinálja. (whisky, cherry, cognac, pálinka)
Ea: Szilágyi László Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend, Tarpa - 16,40-16,50 Kávészünet
- 16,50-17,20 Változás után változás előtt. Áttekintés a jövedéki törvény módosításairól.
Ea: Danku Sándor NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatósága Kisvárdai Kirendeltség - 17,10-17,50 Különböző gyümölcs fajok és fajták alkalmazása pálinka készítés céljára.
Ea: Szőke Ferenc gyümölcsnemesítő, Lövőpetri - 18,00 Svéd asztalos vacsora
Részvételi díj: 3000 Ft.
{jb_info}Jelentkezni lehet 2015.06.03.-ig az alábbi címeken:
Dr.Cservenyák László Szatmári Múzeum
{/jb_info}4700 Mátészalka Kossuth u. 5., Tel/fax: 44 502 646
szatmuz@keletnet.hu