Pallérozódtak a pálinkások

{jb_info}A pálinka műhely résztvevői szerint van javítani való a párlatkészítés tisztaságán.{/jb_info}

DSCF8206

Becses hungarikum termékünk – kiváltképpen a megyénkben földrajzi eredetvédettséget élvező Szatmári szilva, Szabolcs alma, Fürtös meggy – pálinkák minőségének folyamatos javításán ügyködő Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend idén is megrendezte a szakmabeliek pallérozását célzó Pálinka Műhelyt Mátészalkán. …

A péntek délután szokott helyén, a Szatmári Múzeumban megtartott tanácskozáson kereskedelmi-, bérfőzdés szakemberek és a párlatkészítést hobbi szinten űző, magánfőzők vettek részt, leplezetlen kíváncsisággal hallgatva a meghívott előadókat.

{jb_bluebox}A NAV nyíregyházi szakembere, Maczali Tamás az új közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) pálinkásokat érintő kérdéseiről, míg a hatóság kisvárdai kirendeltségének munkatársa, Danku Sándor a jövedéki törvény újabb változásairól adtak tájékoztatást.{/jb_bluebox}

DSCF8207

A kutatás-fejlesztésben éllovas miskolci Hagyó Kft. által képviselt korszerű lepárlási és feldolgozási technológiákba engedett bepillantást a cég képviselője Bertalan Zsolt.

{jb_bluebox}Érdekes nemzetközi kitekintést adott a párlatok nemzetközi világáról (Whisky, cognac, cherry, pálinka) dr.Szilágyi László szatmár-beregi pálinka lovag, egykori Várda Drink vezér és korábbi pálinka céh egyesületi elnök.{/jb_bluebox}

Végül a párlatkészítés szempontjából értékelte a különböző gyümölcsfajtákat – rávilágítva az e téren is sok pozitív tulajdonságot hordozó helyi kincseinkre – a Lövőpetriben dolgozó nemesítő, Szőke Ferenc.

DSCF8167

További képeinket a fotóra kattintva nézheti meg.