Évnyitó lovagrendi ülés a pékség alatt

Lovagrendi gyűlés

Lovagrendi gyűlésA Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend 2013. február 8-án tartotta idei első taggyűlését. A fontos megtárgyalni valókat napirendjére tűző lovagi összejövetel kellemes, baráti miliőben zajlott le Nyíregyházán a Vela Kft. föld alatti rejtekhelyén. A társaság ügyvezető tulajdonosa, Lakatos Tibor lovag ugyanis itt rendezte be pálinka szentélyét, ahol nemcsak különleges párlatokat, de a felszínen termelő Vela pékség kemencéjéből kikerült legendás, kenyérben sült füstölt csülköt is bőséggel kóstoltatott a lovagtársakkal.

Előbb azonban a munka oltárán áldoztak a pálinka lovagok.
Várady Györgynagymester számba vette a civil egyesület múlt évben végzett munkáját. Hál istennek volt miről említést tennie:

Dr. Cservenyák László– Múlt tavasszal a szokásos Szilvavirágzás ünnepét a jól bevált tiszai vízmércénél Tivadarban tartották, amelyért külön köszönet járt Danó Sándor lovagnak a kis gyöngyszem település polgármesterének.

– Tavaly áprilisban megtörtént Tarpán, a lovagrend székhelyén a Pálinkaház ünnepélyes átadása (köszönet járt ezért Szabó Attilának, dr Páll István, Horváth Ákos lovagoknak) amelynek turisztikai célú hasznosításával kapcsolat üzemeltetésében még megfigyelhetők voltak a gyermekbetegség jelei.

– A lovagrend sikerrel képviseltette magát a Gyulai Pálinkafesztiválon, ahol a lovagok szűkebb hazájának jóhírét keltő sikernek tapsolhattak, amikor a Tuzséri Pálinkamanufaktura vilmoskörte pálinkája kapta a fesztivál Világ Kupa díját, s lett Magyarország legjobb pálinkája 2012. évben.

– Már másodszor szervezte meg a lovagrend Pálinkaműhely néven azt a, kifejezetten a szakmának szóló rendezvényét, amelyért a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatójának dr Cservenyék László lovagnak, mint kiváló házigazdának járt ki a köszönet.

– A lovagrend több országos rendezvényen is láttatta magát, így például a Szolnoki Gulyásfesztiválon, a budapesti Utazási Kiállításon ( itt turisztikai szaklap eseménykategóriában I. helyezésre tartotta érdemesnek), majd a Foodapesten, november hónapban peig a lovagrend bemutatót tartott Lembergben az élelmiszeripari kiállításon.

Lovagrendi gyűlés– Nem kis feladat volt ősszel a Lovagrend szokásos megyei pálinkaversenyének a lebonyolítása, mivel rekord mennyiségű mintát neveztek be a megmérettetésre. Ezért külön köszönet járt a lovagi zsűrit elnöklő dr Panyik Gáborné lovagnak.

– A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend legnagyobb, leglátogatottabb rendezvénye Tarpán a Szatmár-Beregi Szilvanap, ennek keretein belül pedig az Új Pálinka Ünnepe. Az egyre nagyobb anyagi erőfeszítést igénylő Szilvanap tavaly szeptember végi sikeres megrendezéséért, a nagymester kiemelte a példás összefogást, amelyben a finanszírozás terén nyújtott segítségéért külön elismerő szavak jártak Kiss B. Zoltán lovagnak.

A lovagrend 2013. évi rendezvény tervéről legalább ennyi szó esett, de erről majd hamarosan jönnek a részletek..

Gépgalériánk ITT megtekinthető.