Vitrinben a tuzséri nemzeti kincs

Komáromi János

{jb_info}Az orszKomáromi Jánoság legjobb pálinkái között a Világ Kupa győztes Tuzséri Vilmoskörte is{/jb_info}

A pálinka ma már nem csupán agrártermék, hanem igazi hungarikum, nemzeti ital – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, amikor elhelyezte az ország idei legjobbjának választott Tuzséri Vilmoskörte pálinkát a Magyar mezőgazdasági Múzeum vitrinjében december 12-én. Az államtitkár hozzátette: – A Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny győztes pálinkájából egy palacknak itt van méltó helye, a többire vár, hogy terjessze a magyar párlatok jó hírét és példát mutasson a következő évek pálinkafőzőinek.

Magyarország Legjobb Pálinkája idén a Tuzséri pálinka manufaktúra 2011-es évjáratú vilmoskörte pálinkája, amely egyben a Gyulán és Budapesten megrendezett Világ Kupa Legjobb Versenymintája díjat is megkapta az idén tavasszal lezajlott – 10 ország 1120 mintáját összevető – nemzetközi megmérettetésen.
Miként az előző hat év győzteseit, ezt a tuzséri pálinkát is utódainknak megőrzendő “Nemzeti Kincs”-ként az V. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretében helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum speciális vitrinjében a többi fantasztikus hungarikum párlatközé.

 

{jb_bluebox}Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke aláhúzta, hogy a pálinka minőségének javulása tudatos munka eredménye. Ezután is fontos feladat, hogy a magyar pálinka értékét minél szélesebb körben elfogadtassuk, és nemzetközi piacra tudjunk lépni nemzeti italunkkal.{/jb_bluebox}

dsc 7767A rangos elismerésért járó oklevelet Komáromi János, a Tuzsér és Mándok közötti Kálonga tanyán található Tuzséri Pálinka Manufaktúra cégvezető tulajdonosa vette át, egyúttal bemutatva az új fejlesztései- kóstolóház és igényes szálláshelyek – révén jövőre már idegenforgalmi célpontként is babérokra törő, kiváló főzdét az ünneplő vendégseregnek.

Az eddigi győztesek:

  • 2006. Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.– Szeder pálinka; 2007. Bolyhos és fia Bt. – Cigánymeggy pálinka; 2008. Szicsek Pálinkafőzde – Ágyas Körte pálinka; 2009. Miskolci Likőrgyár Prekop Pálinkafőzde – Prekop Gönci Barack pálinka; 2010. Brill Pálinkaház Kft. – Irsai Olivér Szőlőpálinka, 2011. Agárdi Pálinkafőzde Kft. – Agárdi Szilva pálinka.
  • 2012. évben a Tuzséri Pálinka Manufaktúra – Világkupa győztes vilmoskörte pálinkája érdemelte ki a Magyarország Legjobb Pálinkája címet.

dsc 7709

További képeinket a fotóra kattintva nézheti meg.