Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Márton János PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark
Pálinka Lovagrend

Nyírbátorban élt 1972-ig, ahol a fölmenői almatermesztésből boldogultak. A pálinkakészítés ifjú korától érdekelte, hobbi szinten még vezetői munkája mellett is foglalkozott kisüstökkel.

Márton J 1A hobbiból profizmus lett: villamosmérnöki pályafutását a Paksi Atomerőmű műszaki vezérigazgató helyetteseként fejezte be, de még a nyugdíjas évekre készülve céget alapított 1991-ben. Kibérelte, majd megvásárolta az atomerőmű közeli Györköny községi szeszfőzdéjét.

Feleségével és lányaival a kereskedelmi főzdében végzett közös munka eredménye a „Márton és lányai” pálinkacsalád lett.

Márton János tehát eredeti végzettsége szerint műszaki ember és ez a pálinkafőzéshez való hozzáállásában is megmutatkozik. Számára a pálinkafőzés fáradságos munka. Egy fizikai folyamat, amelyhez tudás, szorgalom és kitartás szükséges, továbbá jó ízlés és egy világos koncepció arról, milyennek akarjuk látni a végterméket.

A magyar pálinka piac majd’ negyed százada célul tűzött elismerését sikerült elérnie, hiszen megbecsült beszállítókkal, évről-évre kiváló, illatában, zamatában gyümölcsös minőséget biztosító technológiával és szilárd akarattal, a hazai piacon tartós, bizalmi kapcsolatokra építve dolgoznak.

A magyar pálinkapiac telitettsége miatt export lehetőségek után kutatva kóser pálinkák előállításával is elkezdett foglalkozni. Mára ezt megvalósította, még hozzá az Ököritófülpösi Pálinkafőzdéjükben.

Fontosnak tartja a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkák minőségének garantálását úgy a szakma, mint a hatóság segítségével.

"Az adott – jó minőségű – alapanyagból a legnagyobb odafigyeléssel a legjobbat próbálom kihozni – mindezt folyamatos fejlődéssel és stabilan magas minőségben. Ehhez szerintem a szakma alapjainak ismeretére, a folyamatok ismétlésre és állandó tökéletesítésére van szükség, valamint arra, hogy az ember szenvedéllyel végezze a munkáját" - vallja Márton János.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...