Batta Attila |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezen a reggelen megengedték, hogy én indíthassam el az „üzem lelkét” és lassan óvatosan kinyissam a gőzszelepet, melytől a hatalmas gép lassan elkezdett működni. Ez az élmény megpecsételte a sorsom, és a pálinkához való viszonyom. Ma már tudom hogy, akkoriban nem a magas élvezeti értékeket tartották szem előtt, hanem a mezőgazdasági értékmentés volt a cél. Az általános iskolai tanulmányaimat Kisvárdán végeztem, azután Debrecenbe jártam szakközépiskolába, majd a nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán szereztem diplomát. Édesapám a Kisvárdai Szeszipari Vállalatnál, majd később a Várda-Drink-nél dolgozott, több mint negyven éven keresztül, vezető beosztásban. Jómagam is 15 évet a keze alatt dolgoztam mint műszakvezető, utána termelési vezető és végül termelési igazgatóként. Jelenleg az Aranyszilva pálinkafőzdében, Jándon kamatoztatom a több generáción keresztül felhalmozott szakmai tapasztalatot. Szerencsésnek érzem magam abból a szempontból, hogy a pálinka- főzde felújításánál is támaszkodhattam édesapám jó tanácsaira, és meg tudom vitatni vele a szakmai kérdéseket. Várady György a Szatmár-Beregi Pálinka lovagrend megálmodójának felkérésére örömmel mondtam igent, így váltam a lovagrend egyik alapító tagjává. Az egyesület célja, a pálinka hírnevének öregbítése, a jó pálinka előállításának ismertetése, és a kulturált pálinka fogyasztás népszerűsítése. A lovagrend egyik fő célkitűzése a jobb minőségű pálinka előállítása a bérfőzetők és magánfőzők körében. |