Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Szilvásgombóc PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Hozzávalók: 3 összmarék liszt, 2 tojás, só, 8 közepes nagyságú krumpli, 1 kg szilva, 2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, fahéjas porcukor

szilvas gomboc burgonyas 02Elkészítése: A szilvát kimagozzuk, összenyomjuk. A krumplis tésztát kinyújtjuk, kockára vágjuk. Mindegyik kockára vágjuk. Mindegyik kockába egy szem szilvát csomagolunk. Két tenyerünkkel gombócot formálunk belőlük, és sós vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát olajban megpirítjuk, és a gombócokat beleforgatjuk. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Csobolya Attila - főpohárnok

Vásárosnaményban születtem, Szegeden diplomáztam fizika-technika szakos tanárként. Közben elvégeztem egy pálinka főzde vezetői képzést és így lehettem 1990-ben felelős szeszfőzde vezető szülővárosomban, az akkori Kisvárdai...

» Horváth Ákos

Vásárosnaményban születtem 1976-ban. Középiskolai tanulmányaimat Nyíregyházán a Sipkay Barna Vendéglátóipari Szakközépiskolában folytattam vendéglátó szakon, majd ezt követően Szolnokon a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolán...

» Pálinkaverseny

A VERSENY BEMUTATÁSAImmár ötödik éve szervezünk versenyt, melynek célja a környékbeli bérfőzető (saját termelésű gyümölcsből, bérfőzdében főzető) gazdák termékeit megmérettetni. A verseny díja oklevél és serleg, mely...