Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Krumplilángos PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg kovász, 2-3 dkg élesztő, 4-6 krumpli, 1 tojás, 20 dkg szilvalekvár, olaj a kisütéshez

krumplilangosElkészítése: a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A kovászt kevés élesztővel vízben feloldva állni hagyjuk. Összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz, hozzáadjuk a lereszelt krumplit, ütünk hozzá egy tojást, sózzuk, dagasztjuk több percen át. Letakarjuk, ismét állni hagyjuk, hadd keljen. Utána lisztes táblán kisujjnyi vastagra elnyújtjuk. Kockára elvágjuk. Egyik részét szilvalekvárral megkenjük. Másik részét könyv alakban ráhajtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

 
Kapcsolódó cikkek :

» A Szilvanap zamataiban a történelmet is ízlelgethettük Tarpán

Ünnepre érkezett a sok érdeklődő szeptember 24-én, szombaton Beregbe, az egykori kurucok fészkébe, a pálinka mai fővárosába. Tarpán, a XIII. Szatmár-Beregi Szilvanapok közönségcsalogató programfolyamát Németh Zsolt az...

» Szilvanapi párlat open

Nyitottak a lovagok: közkincs a versenyszabályzat, nyilvános a zsűriNyíregyháza, Tarpa – A saját lovagi hagyományaihoz híven, idén is a szokott időben, e hónap utolsó hétvégéjén tartja az Új Pálinka Ünnepét a Szatmár-Beregi...

» Aki iszik belőle, váljék egészségére!

A rendezők meghívásának eleget téve a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend is képviseltetette magát 2016. július 30-án azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Nyíregyházán a Sóstói Pálinkaháznak nevéhez méltó arculatot...

» ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS A VÁRDA-DRINK ÉLETÉBEN: MEGÉRKEZTEK A VÁRDA DISTILLERY EXCLUSIVE EDITION PÁLINKÁK

2016. május 25., Budapest – Az 1922-ben, Kisvárdán alapított Várda-Drink csoport, a magyar szeszesital piac egyik meghatározó szereplője. A vállalat idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon. Az...

» A komorói Szabó Zoltán szilvapálinkája az idei GYULAI PÁLINKAFESZTIVÁL győztese

Szabó Zoltán cacanska lepotica szilva párlata nyerte el a 17. Gyulai Pálinkafesztiválon a legjobb versenyminta díját – tájékoztatta az idei fesztivál befejeztével a sajtót Varga-Bora Tímea, a rendezvény egyik főszervezője, aki...

gazi banner

Névnap

Ma 2017. május 28., vasárnap, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
május 2017
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa761
mod_vvisit_counterTegnap817
mod_vvisit_counterEzen a héten6880
mod_vvisit_counterMúlt héten30681
mod_vvisit_counterEbben a hónapban63780
mod_vvisit_counterMúlt hónapban25434
mod_vvisit_counterÖsszesen2863880