Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Krumplilángos PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg kovász, 2-3 dkg élesztő, 4-6 krumpli, 1 tojás, 20 dkg szilvalekvár, olaj a kisütéshez

krumplilangosElkészítése: a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A kovászt kevés élesztővel vízben feloldva állni hagyjuk. Összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz, hozzáadjuk a lereszelt krumplit, ütünk hozzá egy tojást, sózzuk, dagasztjuk több percen át. Letakarjuk, ismét állni hagyjuk, hadd keljen. Utána lisztes táblán kisujjnyi vastagra elnyújtjuk. Kockára elvágjuk. Egyik részét szilvalekvárral megkenjük. Másik részét könyv alakban ráhajtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

 
Kapcsolódó cikkek :

» A Szilvanap zamataiban a történelmet is ízlelgethettük Tarpán

Ünnepre érkezett a sok érdeklődő szeptember 24-én, szombaton Beregbe, az egykori kurucok fészkébe, a pálinka mai fővárosába. Tarpán, a XIII. Szatmár-Beregi Szilvanapok közönségcsalogató programfolyamát Németh Zsolt az...

» Szilvanapi párlat open

Nyitottak a lovagok: közkincs a versenyszabályzat, nyilvános a zsűriNyíregyháza, Tarpa – A saját lovagi hagyományaihoz híven, idén is a szokott időben, e hónap utolsó hétvégéjén tartja az Új Pálinka Ünnepét a Szatmár-Beregi...

» Aki iszik belőle, váljék egészségére!

A rendezők meghívásának eleget téve a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend is képviseltetette magát 2016. július 30-án azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Nyíregyházán a Sóstói Pálinkaháznak nevéhez méltó arculatot...

» ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS A VÁRDA-DRINK ÉLETÉBEN: MEGÉRKEZTEK A VÁRDA DISTILLERY EXCLUSIVE EDITION PÁLINKÁK

2016. május 25., Budapest – Az 1922-ben, Kisvárdán alapított Várda-Drink csoport, a magyar szeszesital piac egyik meghatározó szereplője. A vállalat idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon. Az...

» A komorói Szabó Zoltán szilvapálinkája az idei GYULAI PÁLINKAFESZTIVÁL győztese

Szabó Zoltán cacanska lepotica szilva párlata nyerte el a 17. Gyulai Pálinkafesztiválon a legjobb versenyminta díját – tájékoztatta az idei fesztivál befejeztével a sajtót Varga-Bora Tímea, a rendezvény egyik főszervezője, aki...

gazi banner

Névnap

Ma 2017. április 26., szerda, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
április 2017
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa192
mod_vvisit_counterTegnap1533
mod_vvisit_counterEzen a héten2704
mod_vvisit_counterMúlt héten6932
mod_vvisit_counterEbben a hónapban20107
mod_vvisit_counterMúlt hónapban37435
mod_vvisit_counterÖsszesen2794773