Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Versenyfelhívás PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark
2018. szeptember 04. kedd, 05:16

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

Palinka

A verseny kiírója: Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület
A verseny helyszíne: Sóstói Múzeumfalu Pálinkaház 4431 Sóstófürdő Tölgyes utca 1.

A verseny célja:

• a pálinka, mint hungarikum hírnevének erősítése,
• a minőség javítása,
• a termelők eredményeinek nyilvánosság biztosítása,
• a pálinka fogyasztási kultúrájának javítása,

Minták átvétele:

- Szatmári Múzeum, 4700 Mátészalka Kossuth utca 5. (tel.: 44/502-646)
- Nagy Gábor 4400 Nyíregyháza Botond u. 24. (mobil.: 06-20-3971915)

Nevezési feltételek:

Nevezési minta: Az a párlat indulhat a versenyen, melyből legalább 5 liter rendelkezésre áll az eredményhirdetésig. A beküldendő minta mennyisége fajtánként 0,5 liter – felcímkézve (nevező, fajta, alkoholfok)
Nevezési Díjak: Tételenként: 500 Ft a nevezési díj, melyet a nevezést megelőzően a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend, Tiszántúli Takarék Szövetkezetnél vezetett 68800109-11131236-00000000 számú bankszámlájára kérünk átutalni. Számlát ezt követően küldünk.
Nevezés jogi feltétele: A minta mellé kötelező csatolni a bérfőzési lapot, vagy magánfőzés esetén pénzügyőri vagy jegyzői igazolást a főzés engedélyezéséről. Igazolás nélküli párlatok, továbbá a nevezési díj nélküli tételek is kizárásra kerülnek. 
Beküldési határidő: 2018. szeptember 21. 15 óra 

A nevezési határidő után nem fogadunk be gyümölcspárlatokat.

Előkészítő bizottság: A versenyre érkező párlatokat előkészítő bizottság rendszerezi, sorszámozza, készíti elő a versenyre. létszáma: 3 fő, vezetője egy Szatmár-Beregi Pálinka Lovag.
Érzékszervi szakmai zsűrizés: 2018. szeptember 25-én 16 órától, a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaházában.

A zsűri tagja az a Szatmár-Beregi Pálinka Lovag szerepelhet, aki a versenyt megelőzően tréningen vett részt és nem tagja az előkészítő bizottságnak.

A versenyen az országosan elfogadott 20 pontos rendszerben történik a pontozás. Minden zsűri tag egyénileg, titkosan bírál, ami számítógépen rögzítésre, majd átlagszámításra kerül. A kategória győztese a legmagasabb pontszámot elért párlat.

Kategóriák: - Szabolcsi Alma
- Szatmári Szilva
- Egyéb

Amennyiben az Egyéb kategóriában induló párlatok közül valamelyik gyümölcsféleségből legalább 10 db érkezik 3 különböző termelőtől, arra külön kategóriát képez a zsűri.

Az egyes kategóriákban a legtöbb pontszámot elérő termékek I, II, III. díjban részesülnek. Pontszámegyenlőség esetén a zsűri tagok újrakóstolást követően titkos szavazással döntenek a sorrendről.

Győztes tételek ellenőrzése: A zsűri fenntartja magának a jogot a győztes párlatok tételnagyságának ellenőrzésére, mely szeptember 28-án esedékes. Ha nem felel meg valakinek az időpont, kérem jelezze Nagy Gábor titkár úrnak a 20/3971915 telefonon.
Eredményhirdetés: A megyei párlatverseny végeredményét 2018. szeptember 29-én, szombaton Tarpán a Művelődési Ház parkjában, 14 órakor kezdődő Új Pálinka Ünnepén hirdetik ki a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, amely a díjakról is gondoskodik.

Szponzorok jelentkezését várjuk! Támogatóink nevét az összes rendezvénnyel kapcsolatos médiában megjelentetjük.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...

» Tuzséri lovagtársaink is behúzták a Nemzetgyőztes címet

Agárdi lovagtársunk mindannyiunk örömére két évvel ezelőtt elért hasonló sikere után, idén a Tuzséri Pálinka Manufaktúra már testközelbe hozta hozzánk a nemzetközi megmérettetés során szerzett büszke címet.

» Tuzsér a Nemzetgyőztes a Desztillátán.

Jól szerepeltek a nagy ausztriai megmérettetésen indult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagokMagyarország, s benne pálinka nagyhatalomnak számító megyénk, Szabolcs-Szatmár-Bereg hírnevét öregbítő eredményt hozott a világ egyik...