Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Aranyat hoztunk két marékkal PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark
Hírek
2018. február 01. csütörtök, 17:52

nyhiak a palotában

Idén is nagyszerűen szerepeltek a szabolcs-szatmár-beregi párlatok Ongán a Quintessence 2018 nagy megmérettetésen.  A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend büszke a legfényesebb érmekre is méltó párlatokkal benevezett tagjaira

Egy újabb rekorddal, a tavalyi 1318 után ezévben 1755 benevezett párlattal dicsekedhet a IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését január 19-20-án tartották meg a Lillafüredi Palotaszállóban.

A kereskedelmi főzdék esetében a pálinkák, illetve a magán- és bérfőzetők esetében a "párlatok" megmérettetésén ezúttal is kiválóan teljesítettek a szabolcs-szatmár-beregi pálinka-, illetve párlatkészítők.

A kereskedelmi főzdék között kiugróan jól szerepelt megyénkből a Tuzséri Pálinka Manufaktúra, amelyik a 6 bronz és 7 ezüst érmes terméke mellet jogosan lehet büszke 8 aranyérmes pálinkájára (Jonathan alma, Remo alma, Fuji alma, Topaz alma és HP szabolcsi alma, továbbá Besztercei szilva, Cigánymeggy és Érlelt Barack). Arról, hogy a szigorú bírálók milyen nagyra értékelték a tuzséri hozáértést, egyértelműen árulkodik az az 5 Champion(nagyarany) díj - Jonathan alma, HP Szabolcsi alma, Remo alma, Cigánymeggy, Besztercei szilva -, amellyel az aranyérmes pálinkáik közül is kiugró minőséget képviselő pálinkáikat tüntették ki.

Ordog es Takacs korbe

Kiválóan szerepelt az ököritófülpösi Matheus Pálinkaház amely 1 bronz, 6 ezüst és 6 aranyérmet zsebelhetett be, s utóbbiak közül három pálinkájára (Tramini Szőlő, Classic Kajszibarack-érlelt és Fruits Kajszibarack érlelt-ágyas) még champiaon díjat is kapott ráadásként.

Mondhatni bemutatkozó versenyén vett részt a nyírtassi Alma Trade Kft., s mindjárt dobogós helyezéseknek örülhetett: 4 almapálinkája - az Almapont Idared, az Almapont Golden, az Almapont Granny Smith és az Almapont Betyáros - is ezüstérmes lett. Az ibrányi Demeter Pálinka Manufaktúra egy bronz éremmel lett gazdagabb Irsai Olivér Szőlő pálinkája révén.

A már fentebb említett Tuzséri Pálinka Manufaktúra (tulajdonos Komárom János lovag) mellett szintúgy a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület hírnevét öregbíti az Agárdi Pálinkafőzde Kft. már évek óta megszokott, kiváló teljesítménye (tulajdonos főzőmester Vértes Tibor lovag). 8 aranyérmet gyűjtött (Cigánymeggy, Bodza, Barrique szilva, Piros Vilmoskörte, Kökény, Szivar Aszútörköly, Tokaji 3 éves Érlelt Borseprő párlat, Kajszibarack), melyek közül a Piros Vilmoskörte és a Bodza Champion díjra is érdemesnek találtatott. Ezen kívül 9 ezüst és 2 bronz érem került az agárdiak tarsolyába.

Palota díjátadó

A magán- és bérfőzdék külön versenyt vívtak.

Ebben is nagyszerűen szerepletek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek. A nyíregyházi Galambvári Tibor Sándornak most 1 bronzérem volt a jutalma.
Szatmár-Beregi Pálinka lovag társunk, Lakatos Tibor 2 ezüst és egy bronz éremnek örülhetett. Neki Külön is gratulálunk.

A komorói Bicskei Lajos 2 bronz és 5 ezüstje mellé egy aranyat is szerzett Pándi meggy párlatával, amely a kategória győztes címet is elnyerte.
A nyírgyulaji Szőllősi Kristóf meghökkentő teljesítménnyel robbantott. Az ongai verseny történetének legfiatalabb champion díjasa lett Homoki Fekete Szeder párlatával. A fiatal titán Nyírgyulaji Kerti Birsd párlatát bronz, a Hegyaljai Sárgamuskotály párlatát pedig ezüst éremmel díjazták. Még sokra viszi!

Tuzsér 5 champion

A nagy durranást azonban ismét a tiszadadai Pucsok Sándor szolgáltatta, aki 21 érmet "cipelhetett" haza: a 3 bronz és 7 ezüst érmen túl, nem kevesebb, mint 11 aranyérmet kapott párlataira, ráadásul az "aranyosok" közül 5 párlata (Starking alma strong, Magyar kajszi strong, a szőlők közt a Cabernet Souvignon, a Tokaji Sárga muskotály és vegyesek közt a Som-szilva).

Az 1318 nevezett és elbírált mintából 433 volt a kereskedelmi tételek száma, 552 a bérfőzők és 333 a magánfőzők által előállított pálinka és
párlat. A mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel és az is, hogy érkezett versenyminta Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.

Meghirdetett nagydíjak:

 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb bérfőzdéje” Mámor Pálinkaház Kft.
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 közönség díjas pálinkája” A Márton és Lányai Pálinka Gurulós málnája
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb pálinkája” a Sáppusztai Pálinkafőzde (Damak) kajszibarack pálinkája
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb kereskedelmi főzdéje” az Árpád és Vadász Pálinka (Kisrét Manufaktúra Kft.)

forrás: http://quintessence-palinka.hu/

 
Kapcsolódó cikkek :

» Lovag avatás őszi verőfényben

Az idei Szatmár-Beregi Szilvanap és Új Pálinka Ünnepe a rendező önkormányzat és lovagrend párosnak köszönhetően újabb kiváló hírverését hozta a csodás Szatmár-Beregnek, s a "pálinka fővárosa", Tarpának.

» Szilvanapra invitáltunk Nyíregyházán

Örömmel jelentjük, helyt álltunk a 2017. évi Tirpák Fesztiválon. A rendezők felkérésének eleget téve, vasárnap délelőtt Nyíregyháza főterén bemutatkozott lovagrendünk - a megye másik két pálinka lovagrendjével (a Szabolcsi...

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2017. szeptember 28.A verseny kiírója: Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend EgyesületA verseny helyszíne: Sóstói Múzeumfalu Pálinkaház 4431 Sóstófürdő Tölgyes utca 1.A verseny célja:a...

» Kihirdették a kiválóságainkat

Pálinka életmű Szilágyi Llászló (jobbról a második), mellette balról Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnökePálinka Életműdíj a gyümölcspárlat hungarikumaink eredetvédelmét az EU-ban kijáró, egykori Várda-Drink...

» Szépen szólt a lovagi tárogató

Gyulán a legeredményesebb bérfőzde cím idén is a komorói Szabó házaspárhoz került Nyíregyháza - A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend is részt vett a 18. Gyulai Pálinkafesztivál április 28-i nyitónapján a pálinka lovagrendek...

gazi banner

Névnap

Ma 2018. február 20., kedd, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
február 2018
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1090
mod_vvisit_counterTegnap1559
mod_vvisit_counterEzen a héten2649
mod_vvisit_counterMúlt héten9399
mod_vvisit_counterEbben a hónapban26777
mod_vvisit_counterMúlt hónapban39758
mod_vvisit_counterÖsszesen3209437